Psicologia clínica en l'adolescent

L’adolescència és una etapa de canvi a tots els nivells, de creixement i preparació per la vida adulta. Per les característiques pròpies d’aquest període, l’acompanyament psicològic i el tractament especialitzat en cas de problemes concrets, ajuda a l’adolescent a millorar no només en aquest moment evolutiu si no a prevenir dificultats i millorar el funcionament en la vida adulta.

Durant l’adolescència és probable sentir malestar davant de tots els canvis que es generen. Tot i així, en ocasions, l’ansietat, la tristesa, la irritabilitat o la baixa autoestima, poden tenir efecte en els resultats acadèmics, la dinàmica familiar, les relacions amb els amics, l’alimentació o la son, el consum de drogues...

És l’etapa de major fragilitat a nivell personal i l’adolescent pot tenir dificultats en manejar situacions quotidianes com els exàmens, ruptures de parella, amistats, presa de decisions sobre el futur acadèmic o laboral, canvis corporals... o situacions estressants com el bullying escolar, la pèrdua d’un ésser estimat, trasllats, malalties, separació dels pares, dificultats econòmiques, entre d’altres.

L’objectiu de Persever en l’adolescència és intervenir sobre els factors desencadenants de l’estrès a la vegada que es pretén augmentar els recursos personals de l’adolescent per prevenir dificultats en la vida adulta. A més a més, entenent que en aquesta etapa s’inicia la construcció de la personalitat de l’adult, es busca intervenir en l’edificació d’una personalitat sana des de la qual l’adolescent pugui iniciar els seus projectes vitals.

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información, o bien conocer como cambiar la configuración de su navegador aquí.