Psicologia d'avaluació

A Persever es realitzen avaluacions exhaustives amb proves estandarditzades de qualitat per contrastar les dades valorades en l’entrevista clínica o bé per la realització d’informes a petició de l’interessat. 

  • Avaluació de la intel·ligència:

La intel·ligència és una capacitat mental global, el que significa que no inclou una sola capacitat, si no que es troba composta per diverses funcions. Les proves estandarditzades que son utilitzades a Persever busquen analitzar la intel·ligència a partir de diversos exercicis que posen a prova les habilitats que conformen el global de la intel·ligència, com la comprensió, la velocitat, el raonament, la memòria, l’atenció o la planificació. 

  • Avaluació neuropsicològica: 

Aquest tipus d’avaluació permet analitzar el funcionament cognitiu a partir de l’execució en determinades proves que avaluen múltiples funcions com la memòria, l’atenció, el llenguatge, la coordinació o el raonament entre d’altres. Permet identificar dificultats en àrees cerebral o funcions cognitives, detectar símptomes compatibles amb demències, seqüeles rere traumatismes encefàlics, alcoholisme, cirurgies cerebrals, epilèpsia o establir l’origen ansiosafectiu, o no, de queixes cognitives com els oblits.

  • Avaluació de la personalitat:

A partir de múltiples qüestionaris de qualitat, a Persever s’avalua la personalitat, és a dir, el conjunt de trets que conformen a l’individu i que permeten predir el comportament en diversos contexts al llarg del temps. En l’avaluació de la personalitat no hi ha resposta correcta si no que es busca conèixer el patró típic de pensaments, sentiments, actituds i conductes de la persona avaluada.

 

Al finalitzar l’avaluació i contrastant la informació amb l’entrevista clínica, es realitzen informes dirigits al propi interessat, al àmbit laboral, a l’escola o mútues, entre d’altres.

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información, o bien conocer como cambiar la configuración de su navegador aquí.